اصغر نوروزيان پیشکسوت آموزش فیزیک ایران
در مهر ماه 1330 که در کلاس اول دبيرستان ثبت نام کردم و با درس فيزيک آشنا شدم سه حرف ر ن ر ( رنر ) روى جلد کتاب فيزيک، نظرم را جلب کرد. مدتها گذشت تا متوجه شدم که اين سه حرف ، نخستين حرفهاى نام مؤلفان آن کتاب، يعنى آقايان رضاقلى زاده، نوروزيان و رهنما است.
. در سال 1341 که براى نخستين بار پرسشهاى امتحانى را در جلسهى امتحان نهايى کلاس ششم رياضى دبيرستان سعدى شهرضا مى خواندم تا دانش آموزان آن ها را بر برگ امتحانى خود بنويسند و پاسخ گويند ، نام طراح پرسشها ، اصغر نوروزيان را نيز خواندم . در تابستان سال 1342 که براى شرکت در انجمن معلمان علوم تجربى به تهران دعوت شدم تا دربارهى آزمايشهاى ساده فيزيک و شيمى و طبيعى که توسط دانش آموزان بايد انجام گيرد ، تبادل نظر کنيم آقاى اصغر نوروزيان را بر صندلى رياست انجمن ديدم که مى گفت : هدفهاى اين انجمن عبارتست از :
1- بالابردن سطح اطلاعات علمى همکاران
2- بهبود بخشيدن به وضع تدريس علوم تجربى در مدارس کشور
ايشان مىگفتند اين انجمن به هيچ وجه در کارهاى سياسى، اقتصادى و حتى صنفى دخالت نمى کند و اگر از اين خط مشى منحرف شود ، بىدرنگ منحل مى شود. سالهاى بعد نيز همچنان استوار و اميدوار ، معلمان علوم تجربى کشور را رهبرى مى کرد .
وقتى برنامه تدريس در راديو آغاز شد صداى گرم و دلنشين آقاى اصغر نوروزيان را شنيدم و هنگامى که برنامه تدريس در تلويزيون در سال 1343 آغاز شد، چهره دوست داشتنى ايشان را بر صفحهى تلويزيون ديدم .
در سال 1355 ، آقاى اصغر نوروزيان در جمع برنامه ريزان دفتر تحقيقات و برنامه ريزى در شوراى فيزيک نظرهاى سازنده خود را اغلب همراه با مثالهاى شيرين خود بيان مى کرد. در دورههاى کارآموزى دبيران در دبيرستان البرز، پيشقدم تدريس کتاب هاى جديد فيزيک که آنها را آقاى دکتر قلمسياه و آقاى محمد على پيمامى تأليف کردند، حضور داشت. در سال 1356 در مشهد همراه مؤلفان کتاب، آقايان على طاعتى و محمد سلطان بيکى دورهى کارآموزى دبيران را مىگذرانديم و در آن جا آقاى اصغر نوروزيان به دبيران فيزيک عشق به دانش آموزان و مهارت در کار تدريس را القاء مى کرد .
در سال 1362که شادروان استاد احمد بيرشک کار ترجمه زندگينامهى علمى دانشوران را بنياد نهاد، با آقاى نوروزيان و ديگر مترجمان همراه بوديم. در سال 1372 پس از تأسيس بنياد دانشنامهى بزرگ فارسى، با حضور آقايان دکتر ابوالقاسم قلمسياه ، صمد فرخى ، دکتر نعمت الله گلستانيان ، دکتر لطيف کاشيگر ، سيد جعفر مهرداد و اصغر نوروزيان جلسههاى هفتگى داشتيم . هدف اين جلسه تأليف مجموعه خودآموز فيزيک بود که بخشى از آن را آقاى نوروزيان بر عهده گرفت و کار خود را به پايان برد. جالب است که در ارديبهشت ماه 1381 به مناسبت بزرگداشت مقام معلم، در برنامه تلويزيونى پرتو شبکهى 4، که آقاى عبدالرشيدي مجرى آن بود، در حضور استاد بودم.
اکنون بسيار خوشحالم که تدوين زندگينامه و شرح فعاليت هاى علمى استاد را بر عهده گرفتهام که بيش از پنجاه سال است در مکتب او مىآموزم ، مىتوانم از استادى سخن بگويم که درس خوب زيستن و با هم زيستن را خوب فرا گرفته و هم خوب مى آموزاند، استادى که سراسر زندگى او صداقت، تلاش و خدمت به فرزندان است. استاد اصغر نوروزيان داراى همهى فضيلت هاى انسانى است. نيک مى انديشد ، نيک سخن مى گويد و نيک عمل مى کند. من از گلهايى که او در خانه مصفاى خود پرورش داده است به خانهى خود آورده ام تا همواره با ديدن آن ها صفا و شادى استاد را احساس کنم و آرامش يابم .